+385 1 5802 887 info@i4next.hr
Slider

Leasing kao način financiranja

Svjedoci smo sve bržeg razvoja tehnologije i znanja koji dovode do svakodnevnih promjena načina života i novog pristupa poslovanju. Upravo prilagodljivost tim promjenama postaje glavni izazov današnjice i uzrok opstanka među sve brojnijom konkurencijom na tržištu. U tom smislu razvili smo široku i fleksibilnu ponudu usluga koja ovaj izazov današnjice čini dostižnim. Informacijski sustavi u današnje vrijeme postaju osnovni pokretači razvoja. Poslovanje bez odgovarajućih informacijskih sustava nezamislivo je u suvremenom poslovanju. Računala nam koriste za planiranje, razvoj poslovanja, modeliranje i upravljanje proizvodima. Pomažu nam u procesu vođenja poslovanja, organiziranju prodaje, ključnih kupaca, čuvanju i organizaciji poslovnih podataka i sadržaja.

Kako leasing pomaže ostvarenju rasta društva?

Tvrtke se razvijaju na način da sredstva iz dobiti investiraju u povećanje poslovanja. S obzirom da dobit često ne može pratiti rast, posebice kod malih i srednjih tvrtki gdje je rast veoma brz, društvo ga je prisiljeno financirati zadužujući se. Zaduživanje je moguće samo do određene mjere nakon čega društvo prelazi u prezadužene tvrtke pa mu je daljnje zaduživanje onemogućeno. Osim toga, ako je u pitanju zaduživanje putem banaka, za to treba imati pokriće u obliku nekretnine što mnogi nemaju.

Najbolji oblik financiranja, ukoliko to nije iz vlasničkog kapitala, jest upravo financiranje putem leasinga. Leasing (pogotovo operativni leasing), nudi financiranje bez zalaganja ostalih dobara, a da pri tom ne remeti financijski položaj društva.

Success doesn’t come to you, YOU GO TO IT!

Što je leasing?

Leasing je oblik financiranja gdje leasing kuća kupuje opremu od dobavljača u ime primatelja leasinga, a njemu je daje na korištenje dok primatelj leasinga tu opremu plaća u obliku periodičnih obroka u kojima je osim nabavne vrijednosti uključena i cijena kapitala. Leasing je dugoročni financijski proizvod i razlikuje se od kredita u osnovi po tome što banke za kredite kao sredstvo osiguranja plaćanja uzimaju čvrsti kolateral (hipoteka na nekretninu), a u leasingu je kao osiguranje plaćanja isključivo vlasništvo leasing kuće nad objektom leasinga.

Leasing nudi različite ključne prednosti u usporedbi s kupovinom:

  1. čuva Vaše financijske resurse
  2. poboljšava Vašu financijsku poziciju
  3. omogućuje bolje planiranje novčanog toka
  4. nabavka bez ulaganja početnih sredstava
  5. bez jamčevine
  6. jednokratno zanavljanje većeg kontigenta opreme
  7. bolja ulazna cijena
  8. unificiranost opreme
  9. zbrinjavanje opreme po isteku ugovora
  10. prirodan vijek trajanja informatičke opreme je najčešće od 3 do 5 godina
Želite promijeniti vaše poslovanje na bolje?
Slider
Share This
Nazovite
Directions
i4next